torsdag 5. november 2009

Snart jul.....

Min første lysproduksjon er herved utført! Etter inspirasjon fra MittHus har jeg i en liten periode samlet stumper av stearinlys, og tanken var å etterhvert smelte de for så å lage nye lys. Kjøpte en gammel kaffekjel som var utrolig kjekk å bruke, hvis du som meg er litt (les: veldig) redd for å brenne deg!

Jeg er den typen som må sette i gang når ånden kommer over meg, jeg har ikke tid til å kjøre å kjøpe det jeg trenger. (En av grunnene til at jeg sjelden baker og koker- det krever alt for mye planlegging!) Og denne gang var som vanlig inget unntak..... dvs jeg hadde jo kjøpt kaffekjelen og noen kopper da!

Stearinen skulle i følge det store internettet varmes opp til 90 grader for så å avkjøles til 70 før du helte oppi form eller kopp. Jeg hadde ingen gradermåler, så sto å fulgte nøye med så jeg kunne ta av kjelen akkurat før det kokte............det gikk ikke så bra.......stearing koker fort!

Tror det var derfor det ble en liten sump i midten av lyset når sterinen tørka.....jeg helte på et lag til da det første var tørt og kaldt, og da ble resultatet kjempefint!

Vekene er fra lange men deformerte stearinlys- altså ikke nyinkjøpt de heller...gjennbruk for alle penga! for at veken ikke skulle flyte opp stiftet jeg to stifter med stiftmaskin, og grillspidd passet godt for å holde veken rett.

Anbefaler alle å prøve dette!!! Det var utrolig koselig og stemningsfylt! Men det forutsetter nok at du har tiden og roen tilgjengelig... Lykke til!

3 kommentarer:

 1. Så flink du er. Stilig å bruke kopper til former. Blir sikkert ekstra koselig å tenne på disse når de er selvlaget ;)

  PS. Jeg lever med en lydgal mann jeg også, så jeg skjønner hva du snakker om ;D

  SvarSlett
 2. Der ble d lys på deg også! Ser jo ut som d gikk som en lek. Godt jobba! Det er ikke lenge til jeg skal hive meg ut i en ny runde.

  Venter i spenning på neste innlegg ;)

  SvarSlett
 3. Nydelig det headingbildet ditt!!

  Og ang bord ja, har et som kom inn idag men det er i furu og utrolig kjedelig...

  Kos deg videre med lys støpinga!

  SvarSlett