onsdag 13. januar 2010

Godt nyttår!

Og hei igjen!
 
20. dag jul, det er i dag det, sant? ja ikke vet jeg, men har hørt at det er da jula skal ut......tror nok ikke det skjer i dette hus for å si det sånn:) For å si det rett ut så gidder jeg ikke! MEN nå er ikke julepynten min så veldig påfallende heller da. Det skjønte jeg da jeg fornøyd hadde pyntet til jul og mannen sa; skal vi ikke pynte til jul snart da?

Jeg er en lugn person, eller lat om du vil. Sånn er det:) Men hva gjør vel det da? Stressutløst hjerteinfarkt (hvis det er en tilstand?) kommer nok ikke til å ramme meg, nei!

Stiv nakke hender seg imidlertid at jeg har da. Og noe av den beste lindring du kan få for det, har du her:Rispute- gaven til den som har alt- inkludert nakkevondt!
Dette var en julegave til min mormor.


Hvis du har symaskin, lager du en sådan på noen minutter. Og slik gjør du det:

Innerpute:
Klipp ut et stykke lerretsstoff, sy igjen endene, untatt en kortende.
Merk av med knappenåler slik at du får tre ca like store rom.
Fyll langkornet ris slik at det første rommet er ca halvfult og sy en rettsøm tvers over.
Det kan være lurt å "nåle igjen" før du syr, hvis ikke er det fort gjort å kjøre på et riskorn og knekke symaskin-nåla....
Fortsett på samme måte to ganger til= tre rom med ris tilsammen.

Ytterpute:
 Måling har ikke jeg tid til når jeg setter i gang, så her er det legg-på-å-klipp-rundt prinsippet som gjelder. Når det gjelder farger og dekor, kan du jo bare la fantasien løpe løpsk, eller tilpasse "designet" etter hvem som skal få puta. En anbefaling kan være å bruke et vaskbart stoff som ikke krymper, og som kjennes behagelig på huden. Jeg har brukt hvitt fleece stoff, og dekorert med lilla stoffrester.Som en liten detalj har jeg skrevet "kjærlighet" som en varmende hilsen til mormor.

Bruk:
Legg puta i mikroen sammen med et glass vann. Sett microen på full styrke i 3-4 min. Pass på så den ikke blir brent.

8 kommentarer:

 1. Hei! Så hyggelig at du titter innom:) Jeg jobber på Mac, så jeg setter sammen bildene i photoshop. Siden jeg jobber på Mac til daglig, er egentlig ikke pc min greie (vet ikke helt hvordan alt funker her skal jeg være ærlig). Skulle ønske jeg kunne hjelpe deg, men jeg vet dessverre ikke hvordan man kan sette sammen bilder sånn på en pc...:)

  SvarSlett
 2. Hmm, det var jo smart med en slik oppskrift. Hvem kan ikke trenge noe for stiv nakke...?? Kjempe lurt, så takk for oppskriften ;)

  Ha en super helg ;)

  SvarSlett
 3. Ojj,ser man det.Flink og kreativ :)

  SvarSlett
 4. Dette har 7. trinn på skolen vår laget også:) artig!!

  SvarSlett
 5. oi hehe, det sier vel litt om syferdighetene mine!:)

  SvarSlett
 6. Det gjør det ikke!! Men man trenger ikke å gjøre det vanskelig! Men vi laget bare innerputen..bare med et annet stoff enn vist på bildet ditt..Men for å være ærlig.. Jeg likte din pute best! Liker at det er et penere trekk utenpå:)

  SvarSlett
 7. Hvordan er forholdene i fugleburet?? Fortsatt jul? :) Liker risputen! Her skal det sys... :)

  SvarSlett
 8. hei der og takk for sist ;)

  Har en slik pute jeg og, kjøpte den for 300 kroner et el annet steds... jeg bruker den i senga, ved fotan mine;) Kald der sjø ;)

  God helg!

  SvarSlett