søndag 14. mars 2010

SøndagSolSnø

Da jeg sto opp i dag skinte sola så herlig gjennom persiennene og det så så fristende ut å gå ut. Etter frokosten var konsumert bestemte visst himmelen seg for å slippe alt av snø, og det ned på mitt hus!!

Kjenner vårfølelsen gnager litt nå ja....trodde kanskje våren meldte ankomst den dagen hele byen var oversvømt av regnvann og smeltet snø, men nei da, minusgradene kom tilbake, og snøen likeså..... I det minste så slipper jeg å ha alt for dårlig samvittighet for å sitte inne ved pc'n da!

Har ikke akkurat haglet på med kreativitet i det siste, det går i rykk og napp det der. Derfor skal dere få se et prosjekt som ble ferdigstilt for en stund siden...og nei det er ikke gangen.....*rødme* (og den blir ikke ferdig i nærmeste fremtid heller *rødmerødmerødme*)jaja.

På et loppis i sommer kjøpte jeg denne retrolampen
Jeg falt egentlig for lampen slik den var, og tenkte lenge og lenger enn langt på om jeg skulle være så vill og gal å la den få beholde både farge og skjerm.......men så måtte jeg krype til korset og innse at så modig var jeg ikke. Dessuten liker jeg ikke oransje. Prøver å like det hver høst, og det går for ca 3 uker, men så er det over.

Etter en liten makeopver ble den til slutt slik
En ganske lang bordlampe istedet for en noe lav stålampe. Litt kjedeligere, men mer tilpasset vår stue.Morsomt å ha noe som ikke er masseprodusert uten å betale mange tusenlapper i allefall. Egentlig så er jeg ikke helt fornøyd med den nye skjermen- den er for kjeglette liksom- jeg liker de litt mer rette.

Det jeg først gjorde var å klippe den gamle skjermen til riktig størelse, for så å kle den med nytt stoff ved hjelp av decoupagelim. Dette har jeg prøvd en gang før også, men begge gangene vil jeg kalle mislykkete! For det første var det vanskelig å ungå bobler, men det som var verst var de gulaktige skjoldene som sikkert kom av at limet ikke var jevn fordelt. Jeg brukte pensel, men kanskje det blir bedre med rull? Ikke vet jeg. Måtte i allefall kjøpe ny skjerm. Billig lampe ble det likevel!

Ha en videre finfin søndag!!<3

6 kommentarer:

 1. sareptas-krukke.blogspot.com14 mars, 2010

  Itjnå hæft, sjer æ;).
  Her pusses det opp før andre har rukket å se sprinten.
  Lampa var flott - både før og etter...
  Enjoy!

  SvarSlett
 2. Det var lampa som fikk ny drakt og uttrykk! Kjempefin! Synes det er meget stilig med dreid lampefot.

  Utrolig fint bilde forresten! Gleder meg til å ta turen til Fugleburet ;)

  SvarSlett
 3. Imponert! Har alle vært så flinke som deg med å lage nye lamper av gamle, hadde min far gått konkurs!!

  SvarSlett
 4. Lekkert før og etter !!!
  Bli du med på innleggett om stjørdalsblogger.

  Klem

  SvarSlett
 5. hei hei og takk for sist:)
  takk for kommentar på bloggen:)

  Kjempefin blogg du har. den her ska eg følg me på:)

  Klæm fra Elin å gutan;)

  SvarSlett
 6. tusen takk for hyggelig kommentar til ikeapimpingen min! Ser at du liker fugler, ja! Likte veldig godt den lampe makeoveren din her. Det er så bra når noen ser muligheten i å endre målestokk, liten stålampe blir til stor interessant bordlampe! Knallbra.

  SvarSlett