mandag 15. juni 2009

Kamera funnet, bilder knipset, helgen desverre over...

Ja denne helga har vært ganske så produktiv, om jeg skal få lov til å si det selv. Har vært i huset på landet og der er det alltids noe å henge fingrene i! Kunne så inderlig ønske at huset på landet lå litt nærmere her vi bor (det tar ca 4 t. å kjøre dit...), for det er så godt å komme dit. Og helga blir alltid for kort...
Som jeg har nevnt før er det mormorH som er tidligere eier av huset, og ettersom hun kjøpte seg leilighet, ble det masse saker og ting hun ikke hadde plass til å ta med seg- heldigvis for oss! Det aller meste av møbler og pynt er funnet rundt omkring på eiendommen, og vi prøver å begrense pengebruken på nyinnkjøp av slikt (men det blir nok en ny seng etterhvert kjenner jeg....:)).

Vi var litt motløse i begynnelsen, for om vi virkelig skulle greie å få det koselig uten å kjøpe noe nytt, men jeg synes vi har kommet et godt stykke på vei. Her er stua. Litt vanskelig å se, men bilde med gullramme er første generasjon som bodde her, jeg tror det blir tipp, tipp oldeforeldre til min kjære. Det opprinnelige huset er revet, men fjøset er det samme.

En del av møblene som ble stående er slagere fra 60-70 tallet, med dets gyselige farger. En av problemområdene har vært sofaen, som jeg synes er bikjestygg, i gusjebrun-røde toner. Altså umulig å matche med normale farger. Min kjære har også insistert på at èn spesiell lampe skulle få stå i stua, og etter forhandlinger har jeg fått lov til å gi den et lite ansiktsløft.

Dette er altså noe helga har gått med til og her kommer noen bilder av hva jeg har gjort:
Min kjæres dyrebare lampe ble strippet fra sin gamle drakt (tror fru lampe syntes det var en befrielse..)
Ved hjelp av et gammelt barnedynetrekk, saks og decoupagelim, ble resultatet slik: (kanskje jeg må legge ut et bedre bilde seinere....var litt vanskelig å se...)

Med det samme materialene var fremme fant jeg ut at det var to lamper til som kunne trengt seg litt pynt...
Den nette lille duken (som aldri hadde kommet til å blitt brukt som en nett liten duk) ble klippet i to og decoupagert på lampen

Og så var det sofan da......etter å ha trålet skuffer og skap etter gamle gardiner, duker osv som kanskje kunne få seg et nytt liv som pute feks, fant jeg til slutt en eske med sengeklær jeg tipper er sydd på 60-tallet (ja for de sydde jo sengetøyet sitt da!det var andre tider det!!). Barne dyne og putetrekk i lille martine-stoff (tror det heter det) i de skjønneste blåfarger....i tillegg fant jeg en dunge med blondeduker i alskens farger. Noen av de hvite måte lide for saksen og nålen...
Og slik ble resultatet:

Her ser du snurten av sofan i bakgrunnen...fin?For å vise dere at jeg ikke bare sitter med husmorsysler får dere også noen bilder av hva søndagen gikk med på:
Ny vedklyver ble kjøpt på ByggMix......Å som jeg elsker å bruke penger på slike ting.....*spy*
Og til slutt fikk inngangspartiet seg en liten velkomstkomite. Også her er det brukt hva eiendommen selv har å by på, så "pottene" er funnet i skulet (det huset hvor veden og alt rotet fra flere tiår tilbake ligger.... her går det faktisk an å gå på skattejakt...!) og blomstene er hentet fra "blomsterbeddet".
Krakken, lykta og hesteskoen fant jeg i fjøset (bilder av fjøset får komme en annen gang....stikkord: falleferdig)
Primulaen (korrekt me if im wrong) plantet(flyttet) jeg i slutten av april og den har greid seg helt supert! I potta oppå krakken er det Gressløk i midten og Tusenfryd rundt. Elsker Tusenfryd! det minner meg om plena til oldefaren min da jeg var lita..... Den hvite blomsten vet jeg ikke hva heter, men fin var den i allefall.
Blir spennende å se hvor lenge de står seg uten forpleining...
Og hvis du lurer på hvordan jeg kan drive å røske opp blomster fre blomsterbeddet sånn helt uten videre, får du svaret her:
Luking av ugress i et uhorvelig stort blomsteredd er nemmelig ikke helt mitt felt;) Her vokser alt uhemmet! Litt sjarmerende på sin måte det også da...:) Så en blomstertue i manko her og der synes ikke så godt kan man si....:)
Takk for at du tok deg tid til å se igjennom mitt laaange innlegg!!! skal prøve å være litt fortere tilbake neste gang, med et litt kortere innlegg!
Kos og klem;)

4 kommentarer:

 1. puh, kor lang ti brukt du på å skriv de?? :) men va vældi kosli å lesa da. Vi møtes jo ikke ofte, så greit å sjå ka du styre me i mellom møtan:)

  SvarSlett
 2. brukte ikke så lang tid på å skrive, men det er de bildene jeg plages litt med..........men det er jo artig og da!!:)

  SvarSlett
 3. koslig ...dere er heldig .

  SvarSlett
 4. Så koselig huset på landet er, ser så idyllisk ut :) Du er jo kjempekreativ!

  Klemklem

  SvarSlett