søndag 15. februar 2009

Tidsfordriv

Har kommet i et ganske godt sig når det gjelder oppgaveskriving, men nå trenger jeg en liten pause!

Tenkte jeg skulle fortelle litt om huset på landet.

MormorH, som ikke er min mormor, men min kjæres mormor, bestemte seg for ca et og et halvt år siden, at nå skulle hun flytte inn til "byn" i helt ny leilighet. Hun skulle selge det gamle huset sitt, med både jord og skog, som hadde vært i familien i generasjoner... Det var da min kjære tok opp telefonen og stoppet henne i siste øyeblikk. Han ville kjøpe det!

Utsikt fra stuevinduet


MormorH har siden den gang felt mang en tåre, i vedmod og glede "tænk ætt hain vilj ta over herre, så kain eg kom på besøk i einda mang år framover...*hulk*"

Og like før jul overtok vi gården. Et nedlagt småbruk, fullt av sjarm, som foreløpig vil bli brukt som landsted..... Jula ble feiret der, med deler av hans familie og deler av min. Utrolig kos var det!



Bjellene er fra vedskjulet, og er sauebjeller fra den gang det var sauedrift på gården





I siste liten gikk vi ut, lillejulaften kl 22, og hogde det beste treet vi kunne finne i mørket. Stuslig var det, men hva gjør vel ikke litt lys og kuler?! I etterkant synes jeg faktisk det passet utrolig godt stua, litt nostalgiskt liksom...





Man tager hvad man haver, er imidlertid et uttrykk som besriver stilen der veldig godt, for vi har ikke brukt ei krone på møbler og stash. Likevel har vi prøvd å gjort det beste ut av det vi har funnet i krinker og kroker, og foreløpig funker det kjempe bra!


Åkkei nå løy jeg kanskje litt da for lysekrona kjøpte vi på IKEA...:) Men hylla er også et funn i fra vedskjulet. Min kjære mente vi skulle male den da, og min svoger sa at den var direkte stygg, men jeg synes den ble ganske sjarmerende i selskap med gamle kopper, og søte pynteting, funnet på skattejakt rundt omkring i husets skap og skuffer...
Sist helg var vi der igjen. Vi brukte tiden til litt god gammeldags vedhogst, med motorsag riktignok, og vi koste oss med vin og godt selskap....det er en helt spesiell ro som hviler i det huset...
Et av trea vi hogde, hadde sånne fine gåsunger på greinene sine, men i mangel av vase, måtte jeg ta et julegodterglass å kle det med en kjole av blondeduk og hyssing:) som sagt; man tager hvad man haver!
Det vil helt sikkert komme flere bilder fra vårt andre hjem... stay tuned;)

3 kommentarer:

  1. Riktig så koslig dere har det. Elsket den slitte hylla slik den er jeg.
    Takk for runden, jeg blir med igjen,
    Klem

    SvarSlett
  2. Så kult da... vest itj at dåkk hadd eit hus heim æ. bli dåkkå fløtt dit ein gang da eller??

    SvarSlett
  3. Synes deres 2.hjem var meget koselig, og det vet jeg har mye med din utforming av omgivelsene! Synes du har gjort en kjempe jobb der;)

    Hylla og juletreet var bare knaill!!

    Skulle ønske jeg også hadde en låve, loft eller et gammelt hus stående, hvor jeg kunne gå på skattejakt!

    SvarSlett